Buurtvereniging De Valderse

groot in kleine dingen


Antoines blog

Op berichten kun je reageren door op reacties te klikken. Onder het bericht vind je een formuliertje waar je je reactie kunt plaatsen. Als er al eerder reacties geplaatst zijn zie je die ook. Klik bij de betreffende reactie op "antwoorden" als je erop wilt reageren. Om op een bericht te reageren kun je ook onder "RECENTE BERICHTEN" op het betreffende bericht klikken.

van uw voorzitter

Ook dit jaar gaan we met goede moed en fris enthousiasme aan het werk om het u allen zo plezierig mogelijk te maken.
Ik wil hierbij eerst Dirk Dicke bedanken voor het vele werk dat hij heeft gedaan om deze website in de lucht te krijgen. Het ziet er heel goed uit!
Dus: "Bedankt Dirk!!!"
 
 De jaarvergadering net achter de rug, de opkomst was ......... (? nog invullen?). hier komt een beknopt verslag van de vergadering
 
Laatst zag ik een stukje van president Kennedy op TV. Hij sprak het volgende uit: "It's not what the gouverment can do for you but what you can do for the gouvermant!" Dat had ik de vorige jaarvergadering ook al eens gememoreerd en dat doe ik dan nu weer: "Het is niet wat de buurtvereniging kan doen voor jullie maar wat jullie (wij met z'n allen) kunnen doen voor de buurt!" Laten we er voor zorgen dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft in de buurt. Laat weten als je rondloopt met een goed idee. Dat kan op deze site, onder de kop CONTACT (berichten aan bestuur). Laat van je horen....wij, als bestuur, hebben niet de wijsheid in pacht om te bepalen wat iemand wel/niet leuk vind. Alle ideeën zijn welkom.Wij zullen dan ook elk idee bespreken tijdens onze vergadering(en). 
  
De activiteiten staan nog niet definitief vast. Zo gaan we dit jaar niet zwemmen met de kinderen maar willen we deze keer naar de film in Hoogeveen. Dat zal een woensdagmiddag of een zaterdag worden. We gaan voor twee films waaruit gekozen mag worden. In de pauze zal er iets te drinken zijn en een kleine versnapering! Details volgens zo spoedig mogelijk.
 
Dit is een soort "groeidokument"........ik zal dit van tijd tot tijd aanvullen en u op de hoogte houden van het wel en wee binnen onze buurt.
Jun 19
Bericht geplaatst door Antoine on 19.06.17 15:56 as van uw voorzitter


 

 Beste bewoner van de wijk De Valderse,Afbeeldingsresultaat voor vvn]

 

Er zijn enkele signalen binnen gekomen dat mensen uit de wijk zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. Hierbij hebben wij de hulp van Veilig Verkeer Nederland (VVN) ingeroepen. Deze kan ons ondersteunen in de aanpak naar een verkeersveilige wijk. Onze eerste stap is het uitdelen van 30km/u stickers voor op de grijze vuilcontainer. Gezien het aantal stickers die we van VVN hebben gekregen, kunnen we niet iedereen voorzien van 30 km stickers. Wij gaan de stickers zo strategisch mogelijk verdelen zodat we wel het grootste rendement eruit halen. We willen u verzoeken deze stickers op de zijkanten van uw container te plakken. Zo is er, op het moment dat het vuilnis wordt opgehaald, een moment van aandacht voor de maximum snelheid in de wijk!

Om een planning te maken voor verdere acties willen we in kaart brengen hoe u denkt over de ...


alles...

reacties (0)


Mei 31
Bericht geplaatst door Antoine on 31.05.17 07:33 as van uw voorzitter


Hallo mensen van de buurt "de Valderse”

Ik wil jullie vragen om eens de site van onze buurt te bekijken (www.devalderse.nl ). Het is een hele mooie site, gemaakt door Dirk Dicke en er zijn mogelijkheden te over. Ik bedoel, ook de leden van de buurtvereniging kunnen hun "ZEGJE” kwijt op deze site. Het is zo’n mooi medium en je bereikt er veel mensen tegelijk mee.

Ook nu heb ik er een stukje op gezet over de verkeersveiligheid in de wijk. Het wordt steeds drukker en drukker. Ook niet zo gek als je ziet hoeveel huizen erbij zijn gekomen de laatste tijd. 
Graag zou ik willen dat jullie, als leden van de buurtvereniging en zeker ook als bewoners van deze wijk, hier op gaan reageren en/of aanvullingen toevoegen.

Kijk onder "CONTACT” en "berichten” en laat weten hoe jullie er over denken!!

Van uw voorzitter
Antoine Hoppen

PS. Laat ook weten als er iets veranderd zou moeten worden op ...


alles...

reacties (0)


Mei 23
Bericht geplaatst door Antoine on 23.05.17 16:11 as van uw voorzitter


Wij proberen u allen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang m.b.t. de verkeersveiligheid binnen onze buurt (wijk).
Vorige week hebben we bezoek gehad van 2 mensen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Daar hebben we een goed gesprek mee gehad en er is toen ook bekeken welke "acties" we kunnen ondernemen om de verkeersveiligheid meer aandacht te geven en te verbeteren (waar nodig).
We hebben gekozen voor een enquête, toegespitst op onze buurt "de Valderse". Die krijgt ieder van u digitaal aangeleverd en daarbij vragen wij u om die enquête in te vullen en te retourneren (dat adres wordt nog bekend gemaakt). Wij kunnen aan de uitkomst zien wat er leeft in de buurt en of  het gehele veiligheidsitem überhaupt wel leeft onder de bewoners van "de Valderse". In deze 30 km-u zône zou het zo prettig zijn als de kinderen onbezorgd op straat kunnen spelen.....en let wel, ...

alles...

reacties (2)


Mei 2
Bericht geplaatst door Antoine on 02.05.17 11:17 as van uw voorzitter


Goedemorgen buurtbewoners
 
vanmorgen, 02-05-2017, zijn Anja v. Veen en ik naar de gemeente geweest om aldaar te praten met Bart Faassen, over de verkeersveiligheid binnen de Valderse.  We hebben gesproken over de snelheid voor auto's in de wijk, onoverzichtelijke bochten, ontsluitingswegen en de veiligheid in het algemeen in de wijk. 
Binnen de wijk, en eigenlijk binnen de bebouwde kom van Dwingeloo, is een maximum snelheid van 30 km/u. En ja, dat is iets waar we met z'n allen iets aan kunnen doen. Als eerste natuurlijk aan de snelheid houden, ten tweede kunnen we elkaar hierop aanspreken. Het is een kwestie van discipline!! We weten allemaal dat er kinderen in de wijk spelen en die fietsen, of rennen, zomaar de dam af en de straat op. Tot op- heden zijn er nog geen ongevallen geweest maar we houden ons hart vast (!!!).
Oproep; laten we met z'n allen de snelheid aanhouden zoals die ...

alles...

reacties (0)


Apr 26
Bericht geplaatst door Antoine on 26.04.17 09:54 as van uw voorzitter


Dinsdag, 2 mei, gaan Anja van Veen en ik naar de gemeente, om een gesprek te hebben met dhr. Faassen over de veiligheid in de Valderse.
Nu de wijk zo groot is geworden is de kwantiteit van het verkeer ook toegenomen. "s Morgens is het druk als mensen naar hun werk gaan en kinderen naar school. Daarnaast zijn er ook een aantal onoverzichtelijke bochten die het allemaal nog gevaarlijker maken.
We gaan proberen hier iets aan te doen......wij willen een buurt waar kinderen buiten op straat kunnen spelen en waar je rustig kunt fietsen. De maximum snelheid is 30 km/u maar er wordt een stuk harder gereden dan is toegestaan. Vooral op gedeeltes waar niet veel bochten zitten. Bijna ongevallen hebben zich dan ook al wel voorgedaan (driesprong Levimaat/Kibbelstuk). 
Anja had het ook al eens geprobeerd maar is niet veel verder gekomen.......... Wat de oplossing gaat worden weten we nog niet maar we ...

alles...

reacties (2)
ZOEKENARCHIEF


ONDERWERPEN