Buurtvereniging De Valderse

groot in kleine dingen


Antoines blog

Op berichten kun je reageren door op reacties te klikken. Onder het bericht vind je een formuliertje waar je je reactie kunt plaatsen. Als er al eerder reacties geplaatst zijn zie je die ook. Klik bij de betreffende reactie op "antwoorden" als je erop wilt reageren. Om op een bericht te reageren kun je ook onder "RECENTE BERICHTEN" op het betreffende bericht klikken.

Apr 12
Bericht geplaatst door on as van uw voorzitter


De Valderse wordt groter en groter. Iedereen heeft een dak boven zijn/haar hoofd nodig dus zal er wel wat bijgebouwd moeten worden. Dat impliceert natuurlijk ook dat het drukker wordt in de buurt m.b.t. verkeer. Mensen naar hun werk in de ochtend en 's middag weer terug naar huis. Kinderen op de fiets, op weg naar school en de mensen die met de auto of fiets boodschappen gaan doen. Daarnaast rijden er allerhande auto's, vrachtwagens rond die spullen bezorgen in de wijk.
 
Al met al wordt het steeds drukker en soms ook wel minder veilig. Ik zeg minder veilig omdat onveilig door anderen uitgezocht zou moeten worden. Daarom had Anja van Veen al een initiatief genomen en was reeds bij de gemeente geweest. Ze kreeg niet de antwoorden die ze graag gehoord zou hebben. Daarom kwam Anja bij het bestuur van onze vereniging, met de vraag of wij hier iets in zouden kunnen betekenen.
 
Anja en ik hebben overleg gehad en zijn tot de slotsom gekomen dat we nogmaals een gesprek aangaan met de gemeente. Wij willen het "verkeersprobleem" nogmaals ter tafel brengen. Het gaat dan om;
a. hard rijden in de buurt, max snelheid is 30
b. steeds MEER verkeer, ook vrachtverkeer
c. tuinen/heggen maken bochten onoverzichtelijk

Oplossingen hebben we ook over gesproken en zijn tot een paar opties gekomen;
1. max snelheid verlagen door obstakels (hoeft geen drempel te zijn)
2. lijnen over de weg (aantal verkeer tellen en/of snelheid meten
3. vaker politiecontrole (preventief....dus iets vaker door de wijk rijden)
 
Nu hoop ik dat er mensen zijn die dit lezen en die met ons mee willen denken om onze buurt veiliger te maken.
Alle inbreng is welkom en ook ideeën ter verbetering natuurlijk. Het zou ook zo maar kunnen zijn dat wij ergens niet aan hebben gedacht.
Laat het horen en wij zullen het meenemen in ons gesprek met de gemeente.
 
Antoine REACTIES


[ gepost door Familie Nijstad, 12.04.17 18:03 ]

De verkeersveiligheid met name op de t splitsing Valderse 1 /Valderse 2 moet nagekeken worden.

Ik denk dat je met punt 1 (obstakels) meer zult gaan bereiken dan met punten 2+3. En dat in de bocht de heg maar tot een maximum moet.

antwoorden


uw naam*

email adres*

reacties*
U kunt deze HTML tags gebruiken:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

code*
 

ZOEKENARCHIEF


ONDERWERPEN