Buurtvereniging De Valderse

groot in kleine dingen


Antoines blog

Op berichten kun je reageren door op reacties te klikken. Onder het bericht vind je een formuliertje waar je je reactie kunt plaatsen. Als er al eerder reacties geplaatst zijn zie je die ook. Klik bij de betreffende reactie op "antwoorden" als je erop wilt reageren. Om op een bericht te reageren kun je ook onder "RECENTE BERICHTEN" op het betreffende bericht klikken.

Mei 2
Bericht geplaatst door on as van uw voorzitter


Goedemorgen buurtbewoners
 
vanmorgen, 02-05-2017, zijn Anja v. Veen en ik naar de gemeente geweest om aldaar te praten met Bart Faassen, over de verkeersveiligheid binnen de Valderse.  We hebben gesproken over de snelheid voor auto's in de wijk, onoverzichtelijke bochten, ontsluitingswegen en de veiligheid in het algemeen in de wijk. 
Binnen de wijk, en eigenlijk binnen de bebouwde kom van Dwingeloo, is een maximum snelheid van 30 km/u. En ja, dat is iets waar we met z'n allen iets aan kunnen doen. Als eerste natuurlijk aan de snelheid houden, ten tweede kunnen we elkaar hierop aanspreken. Het is een kwestie van discipline!! We weten allemaal dat er kinderen in de wijk spelen en die fietsen, of rennen, zomaar de dam af en de straat op. Tot op- heden zijn er nog geen ongevallen geweest maar we houden ons hart vast (!!!).
Oproep; laten we met z'n allen de snelheid aanhouden zoals die op de borden staat!!! 
Een andere oplossing is natuurlijk drempels of bloembakken om de snelheid terug te dringen. Daarvoor moeten we dan wel weer naar dorpsbelang om via hen iets te laten gebeuren in de buurt. Dat zal dan wel weer even duren!!
Er zijn een aantal bochten in de wijk die erg onoverzichtelijk zijn vanwege aanplanting. Ik begrijp dat iedereen wel van wat privacy houdt en een heg(je) langs zijn/haar grond plant. Nu groeien die hegjes natuurlijk en wel zodanig dat ze het zicht in een bocht wegnemen. 
Het Noorderpad, dat nu nog een aanvoerroute is voor bouwverkeer, zal GEEN ontsluitingsweg worden als de bouw van de huizen gereed is. De gemeente heeft dat zo bepaald (ze waren bang voor een sluipweg vanaf de Lheeweg). Naar onze mening is de gemeente voorbij gegaan aan het feit dat er dan nog maar twee uitvalswegen overblijven in de wijk. Dat is (2x) de Levimaat. Gezien het feit dat er per gezin vaak twee auto's zijn, geeft dat heel veel verkeer door die twee straten. Om daar iets mee te kunnen doen moesten we ook bij dorpsbelang zijn (!)
Als laatste politiecontrole: die is minimaal. Wij zouden dat wel vaker willen zien (showing the flag, preventief aanwezig zijn).
Bart Faassen stelde nog wel voor om via Veilig Verkeer Nederland (VVN) iets aan de veiligheid binnen de wijk te doen.....stukje BEWUSTWORDING. Wij vonden dat een goed voorstel en hopen dat er binnenkort iets te regelen valt met VVN. We zouden een avond kunnen organiseren voor iedereen die er iets over kwijt wil of wie weet, goede ideeën heeft!
 
Graag zou ik willen zien dat veel mensen op deze blog gaan reageren. Laat a.u.b. horen (lezen) hoe u er over denkt.
 
Antoine Hoppen
uw voorzitter
plattegrond de Valderse
 uw naam*

email adres*

reacties*
U kunt deze HTML tags gebruiken:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

code*
 

ZOEKENARCHIEF


ONDERWERPEN