Buurtvereniging De Valderse

groot in kleine dingen


Antoines blog

Op berichten kun je reageren door op reacties te klikken. Onder het bericht vind je een formuliertje waar je je reactie kunt plaatsen. Als er al eerder reacties geplaatst zijn zie je die ook. Klik bij de betreffende reactie op "antwoorden" als je erop wilt reageren. Om op een bericht te reageren kun je ook onder "RECENTE BERICHTEN" op het betreffende bericht klikken.

Mei 23
Bericht geplaatst door on as van uw voorzitter


Wij proberen u allen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang m.b.t. de verkeersveiligheid binnen onze buurt (wijk).
Vorige week hebben we bezoek gehad van 2 mensen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Daar hebben we een goed gesprek mee gehad en er is toen ook bekeken welke "acties" we kunnen ondernemen om de verkeersveiligheid meer aandacht te geven en te verbeteren (waar nodig).
We hebben gekozen voor een enquête, toegespitst op onze buurt "de Valderse". Die krijgt ieder van u digitaal aangeleverd en daarbij vragen wij u om die enquête in te vullen en te retourneren (dat adres wordt nog bekend gemaakt). Wij kunnen aan de uitkomst zien wat er leeft in de buurt en of  het gehele veiligheidsitem überhaupt wel leeft onder de bewoners van "de Valderse". In deze 30 km-u zône zou het zo prettig zijn als de kinderen onbezorgd op straat kunnen spelen.....en let wel, dat je er als ouders van op aan kunt dat ze ook daadwerkelijk veilig op straat kunnen spelen. 
De enquête is een beginnetje........wij willen ook een keer met de kinderen de snelheid gaan meten van verkeer dat hier door de straten rijdt. Als de snelheid te hoog is wordt de bestuurder staande gehouden door een agent maar aangesproken door één van de buurtkinderen, waar oom agent dan bijstaat. Ook gaan we een keer zien wat de impact is van een aanrijding....bij verschillende snelheden. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en die willen wij ook wel allemaal gebruiken. VVN wil ons daarbij helpen. Zo helpen ze ook met 30 km/u-stickers. Die worden aan meerdere huishoudens uitgedeeld met de vraag ze op de zwarte container te plakken (die staat het vaakst aan de weg).
Wij hopen dat iedereen mee wil werken aan een verkeersveilige buurt. Dat kan door, in eerste instantie, de enquête in te vullen maar ook door u op te geven om in de verkeerscommissie van "De Valderse" zitting te nemen en mee te helpen met coördineren van "acties" en evt. werkzaamheden enz. Op dit moment trekken Anja van Veen en ik de kar!!
Ik zou het zo fijn vinden als we een buurt krijgen waarin we elkaar, op een leuke en nette manier, aan kunnen spreken op verkeersveiligheid!! 
 
de groeten van uw voorzitter
Antoine
 
REACTIES


[ gepost door Maud, 12.06.17 21:39 ]

Ik heb mij aangemeld als lid vd verkeerscommissie. Super dat dit (weer) opgepakt wordt.
Er wordt soms ontzettend hard gereden in de buurt (Levimaat)... ik hoop dat er meer mensen zich gaan aanmelden/actief meedenken om de buurt verkeers-veiliger te maken!!

antwoorden


[ gepost door Antoine, 13.06.17 15:15 ]

Het eerste schaap is over de dam......daar zijn we heel blij mee!!
Wie weet volgen er nu meer en kunnen we met recht spreken van een VERKEERSCOMMISSIE.
Welkom Maud en we hopen dat jouw aanmelding anderen ertoe zet hetzelfde te doen!!
Wie weet moeten we mensen gewoon aanspreken en op de man/vrouw af vragen!!

antwoorden


uw naam*

email adres*

reacties*
U kunt deze HTML tags gebruiken:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

code*
 

ZOEKENARCHIEF


ONDERWERPEN