Buurtvereniging De Valderse

groot in kleine dingen


Antoines blog

Op berichten kun je reageren door op reacties te klikken. Onder het bericht vind je een formuliertje waar je je reactie kunt plaatsen. Als er al eerder reacties geplaatst zijn zie je die ook. Klik bij de betreffende reactie op "antwoorden" als je erop wilt reageren. Om op een bericht te reageren kun je ook onder "RECENTE BERICHTEN" op het betreffende bericht klikken.

Maandelijks Archief: APRIL 2017


Apr 26
Bericht geplaatst door Antoine on 26.04.17 09:54 as van uw voorzitter


Dinsdag, 2 mei, gaan Anja van Veen en ik naar de gemeente, om een gesprek te hebben met dhr. Faassen over de veiligheid in de Valderse.
Nu de wijk zo groot is geworden is de kwantiteit van het verkeer ook toegenomen. "s Morgens is het druk als mensen naar hun werk gaan en kinderen naar school. Daarnaast zijn er ook een aantal onoverzichtelijke bochten die het allemaal nog gevaarlijker maken.
We gaan proberen hier iets aan te doen......wij willen een buurt waar kinderen buiten op straat kunnen spelen en waar je rustig kunt fietsen. De maximum snelheid is 30 km/u maar er wordt een stuk harder gereden dan is toegestaan. Vooral op gedeeltes waar niet veel bochten zitten. Bijna ongevallen hebben zich dan ook al wel voorgedaan (driesprong Levimaat/Kibbelstuk). 
Anja had het ook al eens geprobeerd maar is niet veel verder gekomen.......... Wat de oplossing gaat worden weten we nog niet maar we ...

alles...

reacties (2)


Apr 16
Bericht geplaatst door Antoine on 16.04.17 11:55 as van uw voorzitter


15 april 2017
 
om een uur of vier, 's middags, werden de eieren verstopt door het voltallige bestuur (5) en stonden er al veel kinderen te wachten op het "startschot". Er waren ongeveer 25 kinderen gekomen om met z'n allen te gaan zoeken naar de eieren (grote en kleine). Als eerste mochten de kleinste kinderen van start gaan. Een halve minuut later de wat grotere kinderen en als laatste de grootste kinderen. Het was een ge-ren van links naar rechts over het veld en weer terug. Wij denken dat iedereen wel aan zijn/haar trekken is gekomen en voldoende eieren heeft kunnen vinden. 
Ook heeft het bestuur nog wat te drinken uitgedeeld en een snoepje aangeboden. Als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen nog een mooie paashaas.
Het bestuur wenste iedereen nog fijne paasdagen en toen ging iedereen weer (voldaan) naar huis! 

reacties (0)


Apr 16
Bericht geplaatst door Antoine on 16.04.17 11:51 as Algemeen


De feestweek staat eraan te komen. Wij hebben zo de indruk, dat de diverse straten in onze buurt niets doen ten aanzien van een boog, straatversiering of een wagen. De buurtleden, die in het verleden het initiatief hebben genomen, hebben nu iets van: een ander mag het ook wel eens oppakken. Wij kunnen ons hierin ook vinden.

 

Afgelopen zaterdagavond was de laatste klaverjasavond. Op deze avond werd geopperd, om toch de buurt een feestelijk tintje te geven. Om alle huizen binnen buurtvereniging de Valderse van rode vlaggetjes te voorzien ( staat mooi bij de Dwingelervlag), ook bij de niet leden.

 

Vlaggetjes, worden door het bestuur van de vereniging centraal ingekocht. Dit i.v.m. korting en de gelijkheid. Het kost weinig moeite, maar het is effectief. Het bestuur vraagt hierbij vrijwilligers om de vlaggetjes met een begeleidende brief samen met het bestuur rond te brengen. Ook attenderen wij jullie erop dat Warenhuis Boerhof hele mooie Dwingelervlaggen te koop ...


alles...

reacties (0)


Apr 12
Bericht geplaatst door Antoine on 12.04.17 09:41 as van uw voorzitter


De Valderse wordt groter en groter. Iedereen heeft een dak boven zijn/haar hoofd nodig dus zal er wel wat bijgebouwd moeten worden. Dat impliceert natuurlijk ook dat het drukker wordt in de buurt m.b.t. verkeer. Mensen naar hun werk in de ochtend en 's middag weer terug naar huis. Kinderen op de fiets, op weg naar school en de mensen die met de auto of fiets boodschappen gaan doen. Daarnaast rijden er allerhande auto's, vrachtwagens rond die spullen bezorgen in de wijk.
 
Al met al wordt het steeds drukker en soms ook wel minder veilig. Ik zeg minder veilig omdat onveilig door anderen uitgezocht zou moeten worden. Daarom had Anja van Veen al een initiatief genomen en was reeds bij de gemeente geweest. Ze kreeg niet de antwoorden die ze graag gehoord zou hebben. Daarom kwam Anja bij het bestuur van onze vereniging, met de vraag of wij hier iets in ...

alles...

reacties (1)


Apr 4
Bericht geplaatst door Antoine on 04.04.17 15:26 as Algemeen


Het is al even geleden dat ik, als voorzitter, een blog(je) heb gemaakt. Ik had wel beloofd dat ik dat zou gaan doen. Nu wil ik dan ook de draad weer oppakken en mijn belofte waar maken. Dirk is ook niet voor niets een tijd bezig geweest om deze site tot iets moois te maken.
3 april is het bestuur weer bij elkaar gekomen en hebben verschillende items de revue laten passeren.

a. deze site.......hoe verder? Hoe krijgen we 'm vol? mensen motiveren
b. activiteit(en)
c. van het bestuur weer een zevental maken........we doen het nu met z'n vijven
 
a. 
Wij gaan ervoor zorgen dat de lijst met activiteiten gevuld wordt met zaken die we daadwerkelijk gaan doen en ook met activiteiten die we misschien van plan zijn te gaan doen. Hierbij kunt u natuurlijk ook een duit in het zakje doen. Meedenken en komen met voorstellen. Er is vast wel iemand die een grandioos idee ...

alles...

reacties (0)
ZOEKENARCHIEF


ONDERWERPEN